Vi har en venteliste

I A/B Kastanjebo har vi en venteliste, der er delt op i to dele: En intern og en anbefalet venteliste. Denne kommer i spil, såfremt en andelshaver ikke sælger til sin familie i direkte linje, sin samlever gennem det seneste år, eller såfremt andelshaveren ikke sælger til sin nabo med henblik på sammenlægning af de to lejligheder. Det betyder, at andelshavere i foreningen er forpligtede til at sælge til dem, der står øverst på ventelisten - først den interne venteliste og så herefter den anbefalede venteliste. Først hvis det ikke har været muligt at sælge lejligheden via ventelisten, kan andelshaveren frit sælge til en person uden for ventelisten.

Den interne venteliste er for andelshavere allerede bosat i foreningen. Denne har det formål at sikre, at foreningens beboere kan få en anden type lejlighed, hvis de ønsker det. Den anbefalede venteliste virker på den måde, at andelshavere i foreningen kan anbefale op til to personer uden for foreningen. Placeringen på ventelisten afhænger af, hvornår man er blevet skrevet op.

For en udefrakommende er den nemmeste måde at få en andelslejlighed i foreningen derfor at blive skrevet op på den anbefalede venteliste, hvis man vel at mærke bliver indstillet af en eksisterende andelshaver.

 

Forældrekøb

Forældrekøb er ikke tilladt i A/B Kastanjebo, da vores vedtægter foreskriver, at andelshaveren skal bo i foreningen. Ønsker man et forældrekøb, skal det derfor gøres på den måde, at forældrene låner deres søn/datter købesummen.

 

Salg af lejligheder

Andelshavere kan læse mere om proceduren for salg af andelslejligheder i foreningen under sektionen "For beboere".

 

Generelt om prisen på andelslejligheder

Andelsportalen.dk har lavet en infografik, hvor det forklares, hvordan prisen på en andelslejlighed fastsættes. Du kan finde en opdateret version her: https://www.andelsportal.dk/guides/andelsbolig-pris/